Pensioen & Lijfrente

Lekker met pensioen straks?

Wie wil dat nou niet?

(Eerder)Stoppen met werken

Lekker met pensioen straks, wie wil dat nou niet? Door veranderende pensioenregels is een comfortabel inkomen straks niet meer vanzelfsprekend. Daarom is het slim om nu al na te denken over wat je straks nodig hebt aan inkomen als je met pensioen gaat en hoe je dat kunt regelen.

Het is belangrijk om op tijd stil te staan bij je pensioen! Hoe is dit voor jou geregeld? Wat zijn de mogelijkheden met je pensioen? Kun je eerder stoppen met werken? Wat zijn je inkomsten bij het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd?

Als je met pensioen gaat wil je vanzelfsprekend ook weten wat je kunt verwachten. Onze ervaring is dat veel mensen verdwalen in het doolhof van pensioen door de vele mogelijkheden die er zijn. Wij geven je inzicht in financiële toekomst en bespreken met je wat er mogelijk is.

Kortom, wij houden het simpel ! Wij kijken eerst naar jouw huidig netto besteedbaar inkomen. Met andere woorden wat er komt er maandelijks op de rekening binnen en wat gaat eruit. Vervolgens berekenen wij het netto inkomen op de datum dat je met pensioen wilt gaan. Over het algemeen ligt dit inkomen lager dan het huidig inkomen. Aan de andere kant zal tegen die tijd de hypotheek (grotendeels) zijn afgelost en zijn de kinderen alweer een tijdje de deur uit.

Wij laten jou dus zien wat het netto besteedbaar inkomen nu en later is. Nu we dit inzichtelijk voor jou hebben gemaakt, komt het allerbelangrijkste; wat is jou gewenst inkomen op pensioendatum ? Welk inkomen heb jij nodig om jouw wensen/dromen te kunnen vervullen?

Ligt het gewenst inkomen lager dan het inkomen op jouw pensioendatum dan heb je alles prima geregeld. Is het andersom dan heb je een tekort. Onze software rekent precies uit welk kapitaal je op pensioendatum nodig hebt, om het gewenst inkomen maandelijks aan te vullen.

Nu je het tekort weet kan je ervoor kiezen om zelf te gaan sparen, beleggen of heb je misschien wel andere mogelijkheden om het benodige kapitaal bij elkaar te krijgen.

Uiteraard kun je er ook voor kiezen om dit samen met een adviseur van ons kantoor te gaan doen. Het beheren van jouw vermogen doen wij niet zelf. Wij hebben hiervoor een directe samenwerking met www.nnek.nl en www.doelbeleggen.nl.

Beide vermogensbeheerders zijn gespecialeerd in het wereldwijd beleggen van vermogens tegen lage kosten.

Wil je een passend pensioenadvies?

Neem vrijblijvend contact met ons op voor een kennismakingsgesprek.