Hypotheken

Mijn eerste Woning

Eerste woning kopen

Op een gegeven moment weet je het zeker: je bent klaar om je eerste woning te gaan kopen. De zoektocht naar jouw eerste huis begint, en gaat in vele gevallen niet van een lije dakje. Want, hoeveel geld kun je maximaal lenen? Welke hypotheekverstrekker past het beste bij jouw situatie? Hoeveel spaargeld heb je nodig? En bovenal, welke verzekeringen moet je afsluiten als je jouw eerste hypotheek afsluit? Wij zijn er om om jou te helpen in deze spannende periode, want een eerste huis kopen is niet niks! Wij zorgen ervoor dat al jouw vragen worden beantwoord, en dat je binnenkort met een gerust hart het koopcontract van jouw droomwoning kunt ondertekenen.

Eerste woning kopen: hoe begin je?

Wanneer je begint met de zoektocht naar jouw eerste koopwoning zal je al veel informatie inwinnen bij familie, vrienden en kennissen. Door te vragen hoe zij hun hypotheek afgesloten hebben en waar zij tegen aan liepen, krijg je al veel (nieuwe) inzichten. Daarnaast kan je ontzettend veel informatie op het internet vinden met betrekking tot het kopen van een eerste woning. Maar daardoor zullen ook veel vragen en onzekerheden ontstaan, wat een veel voorkomend probleem is bij starters. Het gebruik van vakjargon en moeilijke fiscale regels zorgt voor verwarring, en maakt de zoektocht minder leuk.

Maar wat nou als wij jouw zorgen uit handen nemen? De zoektocht naar jouw eerste woning moet namelijk ontzettend leuk zijn! Wij nemen al jouw zorgen uit handen genomen. Mocht je nu zelf geen leuke woning kunnen vinden dan kunnen wij jou doorverwijzen naar één van onze samenwerkende aankoopmakelaars.

Welke hypotheekverstrekker past bij jouw situatie?

Wanneer je jouw eerste woning wilt kopen moet je veel verschillende keuzes maken. Zo ook de keuze voor de juiste hypotheekverstrekker. En, aangezien dit er tegenwoordig best wel wat zijn, is deze keuze dan ook niet altijd even makkelijk. Een adviesgesprek met één van onze hypotheekadviseurs kan hier duidelijk over geven. Zo krijg je een duidelijk inzicht in alle voor- en nadelen, de rentes en bovenal: welke hypotheekverstrekker het beste past bij jouw wensen.

Startershypotheek: hoeveel kan je maximaal lenen voor je eerste huis?

Wanneer je op zoek gaat naar jouw droomwoning, is het handig om te weten hoeveel jij maximaal bij de bank kunt lenen. Dit bedrag is afhankelijk van jouw persoonlijke situatie evenals de hypotheekverstrekker die jij kiest. Wij bekijken graag samen met jou alle mogelijkheden.

Onze werkwijze

Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak

Een volgende woning kopen

Je woont al een tijdje in jouw woning. Deze wordt door gezinuitbreiding te klein of misschien wel te groot als de kinderen op zichzelf zijn gaan wonen. Kan natuurlijk ook heel goed dat er andere redenen zijn om naar een andere woning te gaan verhuizen.

Meer over je volgende huis kopen

Als je een nieuwe woning gaat kopen, wat gebeurt er dan met de oude woning als deze nog niet verkocht is? Je hebt vast wel eens gehoord van een overbruggingshypotheek. Moet ik eerst een andere woning kopen of verkoop ik eerst mijn huidige woning ? Ga je een compleet nieuwe hypotheek afsluiten of neem je jouw huidige hypotheek weer mee naar de nieuwe woning?Wat moet ik doen met mijn overwaarde of misschien met een restschuld

Onze werkwijze

Kortom heel veel vragen waarmee wij jou kunnen helpen.
Bel of mail ons voor een vrijblijvende afspraak

Ik heb een onderneming

Hypotheek voor een ondernemer ingewikkeld?

Voor ons niet

Wanneer je als zelfstandig ondernemer je woonhuis privé wilt financieren, gelden in principe dezelfde regels als voor een reguliere werknemer. Een hypotheek voor een ondernemer is echter net iets complexer dan voor een werknemer. Jaarrekeningen moeten geanalyseerd worden en vaak moet er een prognose opgesteld worden. Voordat de geldverstrekker met jouw hypotheekaanvraag aan de slag gaat vragen de meeste om een inkomensverklaring. Die inkomensverklaring mag jouw accountant helaas niet afgeven, hiervoor werken geldverstrekkers met een aantal gevolmachtige accountantskantoren samen.Gelukkig zijn er nog een aantal geldverstrekkers die in eigen beheer jaarrekeningen beoordelen.

Er is kennis en ervaring voor nodig om de juiste wegen te bewandelen en voor jou dé hypotheek af te sluiten die bij je past.

Hypotheek zelfs mogelijk voor startende ondernemers

In het verleden moest een ondernemer de jaarcijfers van minimaal 3 jaren aanleveren. Tegenwoordig is dit niet meer noodzakelijk. Zelfs met jaarcijfers over één volledig boekjaar zijn er mogelijkheden. Ook een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie is een optie. Door onze jarenlange ervaring zijn wij goed op de hoogte van de ontwikkelingen in de markt.

Onze werkwijze

Neem contact op per mail of bel ons voor een afspraak. Wij adviseren je hierin graag.